Vacature Sales Engineer CAD/CAM voor plaatwerk

Radan zoekt een commercieel talent (M/V) dat mee willen werken aan onze ambitieuze wereldwijde groeiplannen. Een creatieve technische ingenieur die voor onze klanten het verschil willen maken met de nieuwste automatiseringssystemen voor het aansturen van plaatwerkmachines en het optimaliseren van de workflow. Software die dingen in beweging zet, systemen die de hightech plaatwerkwereld in een nieuwe richting buigen. Radan vormt daarbij de brug tussen de virtuele wereld van CAD/CAM en de tastbare wereld van plaatwerkproductie. 

Functieomschrijving

Als Sales Engineer ben je verantwoordelijk voor het gehele verkooptraject van acquisitie tot en met het afsluiten van de opdracht. Je bezoekt klanten en potentiële klanten in de plaatwerkindustrie om hun automatiseringsvragen te vertalen naar Radan-oplossingen. Je verzorgt productpresentaties en draagt zorg voor correcte technisch-commerciële aanbiedingen. Met jouw uitstekende commerciële vaardigheden ben je verantwoordelijk voor het afsluiten van opdrachten en mede verantwoordelijk voor het realiseren van de omzetdoelstellingen. 

Tevens ga je een belangrijke bijdrage leveren aan de marketing activiteiten zoals het organiseren van internationale beursdeelnames en evenementen, het verzorgen van nieuwsbrieven en het bijhouden van de website en social media.
 

Functie eisen

Wij zoeken
 • Iemand met uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Iemand die commercieel gedreven en resultaat gericht is
 • Iemand die betrokken is met een pro-actieve houding
 • Iemand die klantgericht is met aandacht voor details
 • Iemand die accuraat, flexibel en ook kritisch is
 • Iemand die bereid is te reizen, ook naar het buitenland
Wij vragen
 • Een afgeronde opleiding op HBO of TU niveau, Werktuigbouwkunde of vergelijkbare richting
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Goed kunnen communiceren in de Duitse taal is een pré
 • Kennis van technische en logistieke processen binnen de maakindustrie, bij voorkeur plaatbewerking
 • Affiniteit met CAD/CAM of ERP/MRP is een pre
 • Woonachtig op een bereisbare afstand van Ede (maximaal 1 uur)
Wij bieden
 • Een omgeving waar plezier hebben in je werk voorop staat
 • Veel uitdagingen in een internationale werkomgeving, standplaats is Ede
 • Goede ondersteuning van zeer ervaren en gemotiveerde collega's
 • Interessante mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeien naar bijvoorbeeld een buitendienst functie
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder ruime werkgeversbijdrage in pensioen, bonusregeling en reiskostenvergoeding


Bedrijfsprofiel

Radan ontwikkelt en levert automatiseringsoplossingen voor de plaatwerkindustrie. Daarvoor ontwikkelen wij 2D/3D CAD/CAM-systemen en leveren de bijbehorende dienstverlening aan eindgebruikers, resellers en OEM-partners wereldwijd. Binnen de metaalindustrie lopen de plaatwerkbedrijven (lasersnijden, ponsen, buigen) op automatiseringsgebied voorop. Radan vervult als ontwikkelaar van CAD/CAM-systemen een pioniersrol binnen de wereldwijde metaalplaat verwerkende metaalindustrie. Radan is een brand van de Vero Software, de grootste leveranciers van CAD/CAM-systemen wereldwijd. Vero Software is onderdeel van Hexagon AB.
 

Bedrijfscultuur

De werksfeer valt te omschrijven als collegiaal, plezierig en informeel. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is een belangrijk uitgangspunt, zowel in de onderlinge samenwerking als in de contacten naar onze klanten toe. We hebben een no-nonsense aanpak met korte communicatielijnen.
 
Radan heeft ambitieuze plannen. Om onze plannen te realiseren hebben wij enthousiaste en gemotiveerde mensen nodig die van aanpakken houden.
 

Reacties en vragen

Stuur je motivatie en CV naar tonderksen@radan.nl Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, neem dan gerust contact op. Telefoonnummer 0318-43 92 02.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.