De kunst van de juiste hoek

De kunst van de juiste hoek

Wednesday, September 26, 2012 - Thursday, September 27, 2012

Nazareth (B) en Zwolle (NL)

De kunst van de juiste hoek

Wednesday, September 26, 2012 - Thursday, September 27, 2012

Nazareth (B) en Zwolle (NL)

 

De kunst van de juiste hoek

Een viertal factoren bepalen uw hoeknauwkeurigheid. In deze workshop gaan wij hier dieper op in en vragen ons af waarom het zo vaak fout gaat en wat u er tegen kunt doen!

Thema Voorbereiding:
"Een goede voorbereiding is het halve werk" door Ton Derksen (Radan)

Om uiteindelijk een goed product te buigen, dat aan alle toleranties voldoet, is een goede werkvoorbereiding onmisbaar. Allereerst zal de vlakke plaatuitslag nauwkeurig bepaald moeten worden op basis van de gereedschapskeuze bij het buigen. Maar ook procesparameters zoals buigvolgorde en aanslagposities bepalen mede de nauwkeurigheid die gehaald kan worden.
Een CAD/CAM-systeem kan de werkvoorbereiding ondersteunen bij het bepalen van de buigvolgorde, gereedschappen en aanslagposities en het genereren van een correcte plaatuitslag. Maar wanneer zet je buigsimulatie en offline programmeren in? En hoe past dat in je organisatie?


Thema Plaatkwaliteit:
"Introductie en zetten (plooien) van Hoogsterkte Staalsoorten" door Ben Wats (SSAB)

Naast info over de diverse staalkwaliteiten die verkrijgbaar zijn, wordt ingegaan op de eigenschappen en het vervormen en zetten van Hoge Sterkte Staal. De verschillen tussen standaard constructie staal en Hoge Sterkte staal worden verder toegelicht. Er wordt toelichting gegeven over de benodigde perskracht, radius-eisen en terugveereffecten. Er komen voorbeelden aan bod van enkele toepassingen en de rol die het SSAB Knowledge Service Center kan spelen.


Thema Gereedschap:
"Hoe verhoog ik de productiviteit met de juiste gereedschappen?" door Hans Kamphuis (Wila)

De kunst van het buigen wordt meer en meer bepaald door de kunst van het onder controle krijgen – en houden - van het buigproces. Het aantal vakmannen dat de kunst van het buigen verstaat wordt steeds geringer. Samen met het kleiner worden van de serie groottes wordt de ‘voorspelbaarheid’ en betrouwbaarheid van het proces steeds belangrijker. Hierbij gaat het naast snelheid en gemak waarmee de gereedschappen kunnen worden gewisseld, ook om de zekerheid waarmee de gereedschappen worden geklemd en gepositioneerd maar ook de nauwkeurigheid en duurzaamheid van de combinatie klemming en gereedschap die ‘first time right’ mogelijk maken. Wila’s New Standard gereedschapsysteem voor kantpersen is juist hiervoor ontworpen. Daarmee wordt buigen steeds minder een kunst.

Thema Machine:
"De problemen bij het buigen van plaat: hoe los je die op?" door Gerrit Gerritsen (Bystronic)

In de wereld van het buigen zien we een verschuiving naar steeds dikkere materialen met als doel om laswerk en verspanend werk tot een minimum te beperken. Tegelijkertijd zien we de treksterkte toenemen om met dunnere materialen te kunnen werken. Hoe gaan we om met deze grote variatie van diktes en treksterktes aan de kantbank. Is het mogelijk om in één keer de juiste buiging te krijgen zonder een eindeloze hoeveelheid proefzettingen ?

De workshops worden u geheel kostenloos aangeboden. Het aantal plaatsen is beperkt dus meldt u zich snel aan! U kunt zich inschrijven door een email te sturen met uw gegevens en voorkeursdag naar cees.wolters@bystronic.com

 

 Calendar Icon