Hexagon AB neemt Vero Software over

Hexagon AB, een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van ontwerp-, meet- en visualisatietechnologieën, maakt vandaag de overname van Vero Software bekend, een toonaangevend bedrijf op het gebied van CAM-software (Computer Aided Manufacturing).
 
Vero Software is een softwarebedrijf dat is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en bekend staat om haar sterke merknaam en geweldige resultaten op het gebied van klanttevredenheid. Hun software helpt bij het ontwerp- en productieproces door middel van programmeer- en beheeroplossingen voor werktuigmachines. Hierdoor biedt Vero Software een oplossing voor de steeds grotere uitdaging om hoge productie-efficiëntie met eindproducten van hoge kwaliteit te combineren.
 
Enkele bekende merken uit het portfolio van Vero Software zijn Alphacam, Cabinet Vision, Edgecam, RADAN, SURFCAM, VISI en WorkNC. Het bedrijf kent een grote afzetmarkt met vestigingen in het VK, Duitsland, Italië, Frankrijk, Japan, de VS, Brazilië, Nederland, China, Korea, Spanje en India. Via de dochterondernemingen die volledig eigendom zijn van Vero Software en het resellersnetwerk worden de producten aan meer dan 45 landen geleverd.
 
Deze overname versterkt het softwareaanbod van Hexagon. Door het recent ontwikkelde MMS (metrologieplansoftware) uit te breiden met CAM-software (productieplansoftware) wordt het mogelijk kwaliteitsdata volledig inzetbaar te maken.
 
"Naast het unieke aanbod oplossingen voor productiesoftware, beschikt Vero Software over de expertise, kennis en resources om nog betere productiviteitsresultaten te behalen voor onze klanten", zegt Ola Rollén de President en CEO van Hexagon. "Door onze wereldwijde voetafdruk te benutten zal de samenwerking tussen onze gecombineerde technologieën onze strategie versnellen, en zo de noodzakelijke integratie van alle data en processen in de productiecyclus ondersteunen."
 
Vero Software zal vanaf augustus 2014 volledig gefuseerd zijn (voltrekking onder voorwaarde van wettelijke goedkeuring) en zal vanaf dat moment positief bijdragen aan de inkomsten van Hexagon. De omzet van Vero Software bedroeg in 2013 ongeveer 80 miljoen euro.
 

Over Hexagon Metrology

Hexagon Metrology biedt een uitgebreid assortiment producten en diensten voor alle industriële meettechnische toepassingen in sectoren als de auto-industrie, lucht- en ruimtevaart en de energie- en medische sector. We ondersteunen onze klanten met bruikbare meetgegevens gedurende de volledige levenscyclus van een product – van ontwikkeling en ontwerp tot productie, assemblage en eindinspectie.
 
Met meer dan 20 productielocaties en 70 Precision Centers voor service en demonstraties en een netwerk van meer dan 100 distributiepartners op vijf continenten, bieden we onze klanten volledige controle over hun productieprocessen, waardoor de kwaliteit van hun producten en de efficiency van hun fabrieken wereldwijd wordt verhoogd. Voor meer informatie gaat u naar www.hexagonmetrology.com.
 
Hexagon Metrology is onderdeel van Hexagon (Nordic exchange: HEXA B; www.hexagon.com). Hexagon is een toonaangevende wereldwijde leverancier van ontwerp-, meet- en visualisatietechnologieën, waarmee klanten objecten kunnen ontwerpen, meten en positioneren en gegevens verwerken en presenteren.
 
Hexagon Metrology Services Ltd.
Hoofdkantoor
Cedar House
78 Portsmouth Road
Cobham, Surrey
KT11 1AN
Groot Brittannië

 

Vorige | Volgende