Online offertes voor snijden en kanten van plaatwerkdelen

Tijdens de TechniShow in Utrecht presenteert RADAN een wereldprimeur: het WebQuote 3D online offerteportaal voor plaatwerkonderdelen. Als plaatwerk-toeleverancier kan men met RADAN WebQuote klanten zelf een offerte laten genereren voor snij- en zetwerk op basis van 2D en nu ook 3D CAD-bestanden.
 

Bewezen technologie

Het calculeren voor laser- en waterstraalsnijden op basis van 2D CAD-bestanden is al enige jaren beschikbaar. Met WebQuote 3D kunnen nu ook de meest gangbare 3D CAD-bestanden geĆ¼pload worden en kan naast het snijden ook het kanten en andere plaatbewerkingen gecalculeerd, geoffreerd en besteld worden.
 

Zelfbediening

Na het inloggen op het WebQuote portaal hoeft de klant alleen maar zijn 2D of 3D CAD-data te uploaden en aanvullende informatie zoals materiaalsoort, plaatdikte en aantal in te geven. WebQuote bepaald binnen enkele minuten een gedetailleerde offerte voor het snijden, kanten en eventuele overige bewerkingen. Hierbij kan rekening gehouden worden met levertijd afhankelijke prijzen en kunnen bijkomende bewerkingen en diensten zoals ontbramen en transport mee aangeboden worden. De klant kan 24/7 terecht voor een aanvraag of voor het plaatsen van een bestelling.
 

ERP-integratie

Voor de toeleverancier is een bijkomend voordeel dat de online aanvraag direct beschikbaar is in het eigen ERP-systeem. Met de meest gangbare ERP-systemen, zoals Plan-de-Campagne, MKG, Ridder IQ en ISAH, zijn standaard koppelingen beschikbaar. De stuklijst met routing inclusief stel- en stuktijden per bewerking en de berekende kostprijs en verkoopprijs worden vanuit WebQuote in het ERP-systeem ingelezen. De klant kan de status en voortgang van de opdracht online via WebQuote blijven volgen.
 

Groeiende populariteit

RADAN WebQuote heeft in zeer korte tijd snel aan populariteit gewonnen. Tot vorig jaar waren er een klein aantal pioniers actief, die het offreren voor lasersnijwerk via een web-portaal aanboden. In 2015 is het aantal plaatwerktoeleveranciers met een RADAN WebQuote portaal flink gegroeid. 
De toeleverbedrijven die WebQuote gebruiken voor online offreren zijn zeer gevarieerd; van kleine gespecialiseerde toeleveranciers van hoog precisie lasersnijwerk of waterstraalsnijden tot staalservice centra met een Europawijd netwerk van eigen vestigingen. Gelijktijdig met de Techni-Show vindt de ESEF plaats waar een aantal toeleveranciers zoals Waterflex, Lasertechnologie Janssen en Nijman Arentsen hun WebQuote-portaal zullen presenteren.
 

Focus op plaatwerk

Tot voor kort waren het alleen de plaatwerkpioniers met een eigen software-ontwikkelingsafdeling die vergelijkbare diensten aanboden aan hun klanten. Met WebQuote kan elke toeleverancier beschikken over deze functionaliteit. Als plaatwerkspecialist hoeft men zeker geen ICT-specialist te worden om optimaal gebruik te kunnen maken van de modernste software-systemen. 
 

Voor meer informatie

RADAN B.V.
Telefoon: 0318-43 92 00
E-mail: sales@radan.nl
Website www.radan.nl
TechniShow Standnummer: 7.D082

Vorige | Volgende