RADAN levert programmeersoftware voor Wemo machines

Wemo Punching Centre

Wemo CPCWemo geeft dunneplaatbewerking een nieuwe dimensie met het flexibele Sheet Punching Centre (SPC) en Coil Punching Centre (CPC). Wemo ontwikkelt en bouwt al 50 jaar modulaire oplossingen voor complete productielijnen voor het ponsen, buigen en verbinden van coilmateriaal en platines. Bij Wemo staat voorop dat de geboden oplossing altijd toegesneden is op en geoptimaliseerd voor de klant en zijn specifieke toepassing. Hierbij wordt in nauw overleg met de klant de combinatie van producten, snelheid, gereedschappen en effectiviteit zover geoptimaliseerd dat steeds de laagste productiekosten worden bereikt. Voor een breed scala aan producten en met de waarborg dat dit ook in de toekomst blijft gelden. 

Hoge productiviteit en flexibiliteit zijn bij Wemo-machines basisbegrippen voor alle klanten. Met de introductie van het flexibele Punching Centre wordt de combinatie productiviteit en flexibiliteit nog verder vergroot en benadrukt Wemo de factor flexibiliteit nog eens extra. Het flexibele Punching Centre is een automatische ponsmachine voor de productie van geponste en ge-emboste plaat met een materiaaldikte van 0,4 tot 5,0 mm.
 
Door de modulaire opbouw is het flexibele Punching Centre te integreren in complete productielijnen; voor zowel coil als platines maar ook als standalone-machine. Tevens is het flexibele Punching Centre uitbreidbaar met diverse features, zoals een perforatiepers, zijsnijders, laser etc.

Programmering met RADAN

De programmering van het flexibele Punching Centre gebeurt met behulp van de RADAN CAD/CAM-software. Doordat op deze wijze eenvoudig producten genest kunnen worden, zal het afval tot een minimum beperkt blijven.
 
WEMO is daardoor als system integrator als geen ander in staat om koppelingen te realiseren met het netwerk van de klant en met machines van "derden". Het programmeersysteem munt uit in eenvoud. Een producttekening volstaat om snel en efficiƫnt nieuwe producten te genereren zonder dat een speciale opleiding nodig is.

Succesvolle start

Inmiddels heeft Wemo drie complete bewerkingslijnen verkocht. De eerste is inmiddels geleverd aan Drentea in Emmen. De tweede machine wordt nu geleverd aan de firma Ilkazel in Zwickau, Duitsland. Deze machine heeft een totale lengte van ruim 35 meter en kan producten tot 6100 mm ponsen en in 2 richtingen buigen! 

Film van Metaalmagazine: www.metaalmagazine.nl

Vorige | Volgende