Quel introduceert op de vakbeurs ESEF de online-calculator Quel PlaatwerkDirect. Inkopers kunnen hiermee eenvoudig offertes aanvragen voor gespecificeerde opdrachten. Quel PlaatwerkDirect richt zich vooralsnog exclusief op offerte-aanvragen voor plaatwerk. Het calculatieproces gaat geheel automatisch. De online applicatie zoekt zelf in het beschikbare machinepark van de aangesloten toeleveranciers naar de beste match. De offertes wordt automatisch naar de inkoper gestuurd. Deze applicatie neemt de toeleverancier het tijdrovende calculatieproces uit handen.
 
Quel verwacht dat de Nederlandse metaalindustrie binnen drie tot vijf jaar over zal stappen naar online zaken doen. Quel PlaatwerkDirect is een eerste stap in die richting. De applicatie is ontwikkeld samen met softwarebedrijf RADAN dat zijn sporen met calculatietoepassingen voor de industrie ruimschoots heeft verdiend. Commercieel directeur Ramon Dooijewaard van Quel.nl wil de applicatie snel uitrollen over de plaatverwerkende industrie, daarna volgen de andere bewerkingsvormen in de metaal.
 
Ramon Dooijewaard die eerder bij het Telegraafconcern heeft gewerkt ziet het glashelder voor zich. β€œ200 Nederlandse toeleveranciers staan in april op de Hannover Messe, ESEF haalt 20 Duitse topinkopers met een speciaal VIP-Programma naar Nederland. Alleen al hieruit blijkt de noodzaak om letterlijk over de grenzen te kijken. Online bestaan die grenzen niet meer, dan geldt de beste offerte.”
 

Beste matches

Dooijewaard benadrukt dat het niet primair om de beste prijs gaat. β€œDat is een misverstand. De calculatiemodule levert de beste matches, de prijs is daarvan een onderdeel, net als de leveringsvoorwaarden, de levertijd, de service level agreements, transport etc. We bieden met de offerte-aanvragen kwalitatief hoogstaande argumenten om de beste afweging te maken. De toeleverancier leveren wij opdrachten. Daarvoor betaalt hij ons. De winst van de nieuwe online calculator is dat er namens de toeleverancier zonder dat het hem nog tijd kost automatisch offerte wordt uitgebracht.”
 
Quel is hoofdsponsor van de ESEF. Quel is het enige internetbedrijf op de ESEF. "Bedrijven in de industrie die nu inzetten op online marketing, zullen de winnaars zijn van de toekomst. Wij gaan die voorlopers de goede weg op helpen", aldus Dooijewaard van Quel.

Vorige | Volgende